Το Naxian Collection είναι ένα ολοκαίνουριο συγκρότημα, αποκλειστικά αποτελούμενο από πολυτελείς βίλλες και σουίτες, χτισμένες με βάση την παραδοσιακή κυκλαδική αρχιτεκτονική, αποπνέοντας, όμως, η ...
Εάν θέλετε να επισκεφθείτε ένα διαφορετικό Bar από τα συνηθισμένα, τότε πηγαίνετε στο Swing!
Στην παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο, το Paradiso Studio & Apartments προσφέρει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και μπαλκόνι.

Παραλίες στην Φολέγανδρο

Διάφανα νερά, βυθοί με τη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου, ερημικές αμμουδιές κάτω από τη σκιά των αρμυρικιών, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι πάνω στην άμμο.

Στις παραλίες φτάνει κανείς με τουριστικά καραβάκια, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Για τις πιο απομονωμένες αμμουδιές προτιμήστε το περπάτημα. Η Φολέγανδρος είναι ιδανικός τόπος για πεζοπορία: τα μονοπάτια ανάμεσα στις ξερολιθιές περνούν από παλιούς μύλους, εγκαταλελειμμένες θεμωνιές, ερημικά ξωκλήσια και διασχίζουν όλο το νησί.

Καραβοστάσης (Χοχλίδια): Η παραλία του λιμανιού, του Καραβοστάση, βρίσκεται μπροστά από τα σπίτια του οικισμού. Οικογενειακή παραλία με σκιά από αρμυρίκια σε όλο το μήκος της. Υπάρχουν μπαρ, ταβέρνες και ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα. Κοντινές παραλίες: Βάρδια, δίπλα στο λιμάνι, με εύκολη πρόσβαση (λιθόκτιστα σκαλοπάτια).

Λατινάκι - Βιτσέντζου - Πουντάκι: Mικρές παραλίες που θα συναντήσετε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από το λιμάνι προς το Λιβάδι.

Κάτεργο: Πρόσβαση με καραβάκια από τον Καραβοστάση ή με τα πόδια από το μονοπάτι που ξεκινά από το Λιβάδι (γύρω στα 30΄). Το μονοπάτι αυτό θέλει προσοχή.

Λιβάδι: Πρόσβαση από τον Καραβοστάση.

Αγκάλη: Υπάρχει οδική πρόσβαση με λεωφορείο ή με αυτοκίνητο αλλα και με καραβάκι από τον Καραβοστάση. Οικογενειακή παραλία. Υπάρχουν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Κοντινές παραλίες: Πολύ κοντά στην παραλία της Αγκάλης είναι η μικρή παραλία Φηρά (μονοπάτι, 10') και ο Γαλίφος, ακολουθώντας το μονοπάτι πρός τον Άγιο Νικόλαο (10'). Στον Γαλίφο υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Άγιος Νικόλαος: Πρόσβαση με τα καραβάκια από την Αγκάλη και τον Καραβοστάση. Από τα μονοπάτια που ξεκινούν από την Αγκάλη (20') είτε από την Άνω Μεριά (45').

Λιβαδάκι: Πρόσβαση με τα καραβάκια από τον Καραβοστάση και την Αγκάλη. Επίσης, με τα πόδια από την Άνω Μεριά (45').

Αμπέλι: Πρόσβαση με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από την Άνω Μεριά αλλά και με καραβάκι.

Άγιος Γεώργιος: Πρόσβαση με αυτοκίνητο (χωματόδρομος, 10' από την Άνω Μεριά) ή με τα πόδια από τα μονοπάτια (περπάτημα από την Άνω Μεριά γύρω στα 45΄).

Σερφιώτικο: Πρόσβαση με τα πόδια από την Άνω Μεριά (40'). Η παραλία είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους.

Βορεινά: Πρόσβαση με τα πόδια από το μονοπάτι (20') που ξεκινάει από τους Μύλους. Η παραλία είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους.

  • eas

  • 555